• კვების წარმოების ჰიგიენა
        • წყლის მომზადება
        • ღია სივრცეების რეცხვა
        • შიდა სივრცეების რეცხვა
        • ქაფით რეცხვა
        • კონვეირის საპოხი მასალები
      • პირადი ჰიგიენა
        • ქაღალდი
        • თხევადი საპონი
        • არომატიზატორები
        • ხელთათმანი
        • შამპუნი
        • სხვა
      • სარეცხი საშუალებები
        • შიდა დასუფთავება
        • სამზარეულოს სისუფთავე
        • დოზირების სისტემები
        • ოთახის დასუფთავება
        • რემონტის შემდგომ დალაგება
        • იატაკის რეცხვა და მოვლა
        • ხალიჩების მოვლა
        • სარეცხი და საწმენდი საშუალებები
      • დისპენსერები და დოზატორები
      • დასუფთავების ტექნიკა
        • მტვერსასრუტი
        • სახვეტი მანქანები
        • იატაკის რეცხვა/გაპრიალება
        • ტექნიკის სათადარიგო მასალები
        • ხალიჩების მოვლა
        • მაღალი წნევით რეცხვა
      • დასუფთავების ინვენტარი
        • მოპები
        • ურიკები
        • მინის საწმენდი ინვენტარი
        • ტილოები
        • სხვა
      • თეთრეულის სამრეცხაო / ქიმწმენდა
      • სამაგიდე აქსესუარები
      • დეზინსექცია/დერატიზაცია/დეზინფექცია
      • ნედლეული/მასალა
      • ავტოქიმია
      • წებო
      • ყველა პროდუქცია
      • ტრენინგ-ცენტრის შესახებ
      • სასწავლო კურსების ჩამონათვალი
      • მიწოდება / ტრანსპორტირება
      • კითხვა - პასუხი
      • FAQ
      • სერთიფიკატები
      • კონტაქტი
      • კომპანიის შესახებ
    • ბლოგი
      • ალკოჰოლური სასმელი
  • Zoma.ge
  • კატალოგი
    • კვების წარმოების ჰიგიენა
      • წყლის მომზადება
      • ღია სივრცეების რეცხვა
      • შიდა სივრცეების რეცხვა
      • ქაფით რეცხვა
      • კონვეირის საპოხი მასალები
    • პირადი ჰიგიენა
      • ქაღალდი
      • თხევადი საპონი
      • არომატიზატორები
      • ხელთათმანი
      • შამპუნი
      • სხვა
    • სარეცხი საშუალებები
      • შიდა დასუფთავება
      • სამზარეულოს სისუფთავე
      • დოზირების სისტემები
      • ოთახის დასუფთავება
      • რემონტის შემდგომ დალაგება
      • იატაკის რეცხვა და მოვლა
      • ხალიჩების მოვლა
      • სარეცხი და საწმენდი საშუალებები
    • დისპენსერები და დოზატორები
    • დასუფთავების ტექნიკა
      • მტვერსასრუტი
      • სახვეტი მანქანები
      • იატაკის რეცხვა/გაპრიალება
      • ტექნიკის სათადარიგო მასალები
      • ხალიჩების მოვლა
      • მაღალი წნევით რეცხვა
    • დასუფთავების ინვენტარი
      • მოპები
      • ურიკები
      • მინის საწმენდი ინვენტარი
      • ტილოები
      • სხვა
    • თეთრეულის სამრეცხაო / ქიმწმენდა
    • სამაგიდე აქსესუარები
    • დეზინსექცია/დერატიზაცია/დეზინფექცია
    • ნედლეული/მასალა
    • ავტოქიმია
    • წებო
    • ყველა პროდუქცია
  • ტრენინგები
    • ტრენინგ-ცენტრის შესახებ
    • სასწავლო კურსების ჩამონათვალი
  • მხარდაჭერა
    • მიწოდება / ტრანსპორტირება
    • კითხვა - პასუხი
    • FAQ
    • სერთიფიკატები
    • კონტაქტი
    • კომპანიის შესახებ
  • ბლოგი
  • სიახლე
    • ალკოჰოლური სასმელი
  • შესვლა კატეგორიები რეგისტრაცია
    0
    GEO ENG

შემოთავაზებები

  • სადეზინფექციო
  • Zoma R1 Plus 500ml
  • ხელსახოცი
  • საპონი

საკვების უსაფრთხოება კვების ბიზნესში

Dale Grinstead – 20 წლიანი გამოცდილებით საკვების მიკრობიოლოგიაში, გვაძლევს რჩევებს საკვების უსაფრთხოების მიმართულებით.

ამ რჩევების გათვალისწინებით რესტორნებსა და ზოგადად კვების ბიზნესს შეუძლია მინიმუმამდე დაიყვანონ საკვებთან დაკავშირებული რისკები და თავიდან აიცილოს ისინი.

 

 

რა უნდა გაითვალისწინოთ:

  1. TACT

ბიოფილმები არიან მიკროორგანიზმების თემები, რომლებიც სწრაფად იკავებენ და აბინძურებენ ზედაპირს, შემდეგ კი ვრცელდებიან.

სამზარეულოში არსებული ზედაპირები, დრენაჟები, ბიოფილმების გამრავლებას იდეალურად უწყობს ხელს. ამის კონტროლისთვის ყურადღება უნდა მივაქციოთ დროს, მოქმედებას, ქიმიკატს და ტემპერატურას (TACT). https://zoma.ge/blog/post/21 რეკომენდებულია მოხდეს ბიოფილმების მოსპობა ქიმიკატის უფრო დიდი დროით გამოყენებით. ხშირად, უფრო მეტი მექანიკური მოქმედება დასუფთავების პროცესში უფრო ეფექტურად ანადგურებს მათ. ამასთან, ზედმეტმა მექანიკურმა მოქმედებამ შესაძლოა უნებლიედ გაავრცელოს ბიოფილმის ორგანიზმები სხვა ზედაპირებზე. ქიმიკატების გამოყენებისას, უნდა მიყვეთ მწარმოებლის ინსტრუქციებს - საუკეთესო შედეგისთვის. და ბოლოს, მაღალი ტემპერატურის ეფექტი ბოოფილმების გასანადგურებლად არის ყველაზე ეფექტური, თუმცა ძალიან მაღალმა ტემპერატურამ შესაძლოა გამოიწვიოს ქიმიკატის განეიტრალება, შესაბამისად აქაც, უნდა მიყვეთ მწარმოებლის ინსტრუქციებს.

  1. სწორი ქიმიკატის გამოყენება

დეზინფექცია ანადგურებს ინფექციურ სოკოსა და ბაქტერიებს, მაგრამ არ კლავს სპორებს მყარ ზედაპირებზე. სანიტარიზაცია არ კლავს ყველა მიკროორგანიზმს, მაგრამ ამცირებს მათ რაოდენობას უსაფრთხო ზღვრამდე. მას აქვს ანტიმიკრობული ეფექტურობის უფრო დაბალი დონე, ვიდრე სადეზინფექციო საშუალებებს, შესაბამისად მეტად უსაფრთხოა საკვების ზედაპიზე გამოსაყენებლად.

ზოგადად, ნებისმიერი ზედაპირი, რომელიც კონტაქტშია საკვებთან საჭიროებს სანიტარიზაციას.

გამონაკლისი შეიძლება იყოს შემთხვევა, როცა ზედაპირი დაბინძურებულია მაგალითად ნოროვირუსით. ამ შემთხვევაში საჭიროა ზედაპირის გაწმენდა, გადარეცხვა, დეზინფექცია (შემუშავებული სპეციფიკურ ვირუსებთან საბრძოლველად), კიდევ ერთხელ გადარეცხვა და შემდეგ სანიტარიზაცია.

  1. HACCP

დღეისათვის არსებობს ტექნოლოგია, რომელსაც შეუძლია მკვეთრად გააუმჯობესოს სასურსათო მომსახურებების დონე და სურსათის უვნებლობობის საკითხებში ბიზნესი გახადოს უფრო პროაქტიული.

მაგალითად, HACCP/სურსათის უვნებლობის მენეჯმენტის სისტემები თანამშრომლებს აძლევს საშუალებას უფრო მარტივად წარადგინონ ანგარიშები საქმიანობის შესახებ, შესაბამისად მარტივდება პრობლემის ან სისტემის შეფერხების დადგენა არსებობის შემთხვევაში და მისი აღმოფხვრა.

 

  1. ტრენინგები

მსოფლიო ჯანდაცვის ორგანიზაციის მონაცემებით, საკვების საშუალებით ვრცელდება 200-ზე მეტი დავადება და ყოველი 10-დან 1 ადამიანი ავადდება მისგან გამოწვეული რისკებისა და ზევით აღნიშნული ფაქტების საფუძველზე, კვების ობიექტები ყველაზე მკაცრად უნდა მოითხოვდნენ ტრენინგებს საკვების უსაფრთხოების მიმართულებით.

ტრენინგები უნდა ჩატარდეს რეგულარულად, ახალი თანამშრომლების აყვანისას, ძირითადი პრინციპების და ნორმების გაცნობას უნდა ჰქონდეს სისტემატიური ხასიათი.

ეს უზრუნველყოფს საკვების მუდმივ, უწყვეტ უსაფრთხოებას.

footer-logo
კლინტექი - ლიდერი კომპანია საქართველოში, პროფესიონალური სადეზინფექციო, სარეცხი და ჰიგიენური საშუალებების წარმოებაში. 2009 წლიდან აწარმოებს ფართო სპექტრის ჰიგიენურ ქაღალდს, ხოლო 2019 წლიდან სარეცხ-სადეზინფექციო პროფესიონალურ ხსნარებს.
ინფორმაცია
  • კითხვა-პასუხი
  • მიტანის სერვისი
  • წესები და პირობები
  • ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
სწრაფი ლინკები
  • კატალოგი
  • ტრენინგ ცენტრი
  • სერთიფიკატები
  • ჩემი ანგარიში
  • სიახლეები
კომპანიის შესახებ
  • კლინტექ, 68ა რუსთავის გზატკეცილი, თბილისი, საქართველო

  • info@zoma.ge
  • +(995)322501502
ყველა უფლება დაცულია © 2019 სარეცხი, სადეზინფექციო საშუალებები, ჰიგიენური ქაღალდი, თეთრეულის რეცხვა
Developed By Smart Projects
ფიზიკური პირი
იურიდიული პირი
ფიზიკური პირი
იურიდიული პირი